ایجاد بانک اطلاعاتی مرکز هنرهای نمایشی کاربردی جهاد دانشگاهی واحد هنر
بانک اطلاعاتی مرکز هنرهای نمایشی کاربردی جهاد دانشگاهی واحد هنر ایجاد شد

از آنرو که مرکز هنرهای نمایشی کاربردی جهاد دانشگاهی هنر نهادی متمرکز جهت تحت پوشش قرار دادن فعالیتهای مربوط به گسترۀ هنرهای نمایشی کاربردی و ایجاد یک سلسله همافزایی برای فعالان این نوع تئاتر در ایران است؛ مرکزی ویژه در راستای ارتقا و رونق این شکل از تئاتر در ایران به شمار میآید. از سوی دیگر با توجه به تحولاتی که تئاتر ایران در سالهای اخیر و در دوران کرونا و پسا کرونا از سر گذرانیده و اجرای تئاترهای اُرتُدُکس (تئاترهایی که در سالن و تماشاخانه به اجرا در میآیند) رو به کاهش است، اشتیاق و ضرورت اجرای تئاترهای نامتعارف و کاربردیِ خارج از تماشاخانهها به تدریج رو به افزایش است. با این اوصاف و در این شرایطِ جدید، نقش مرکز هنرهای نمایشی کاربردی جهاد دانشگاهی هنر به عنوان نهادِ تخصصی هنرهای نمایشی کاربردی در ایران بیش از پیش حائز اهمیت است. فقدان بانک اطلاعاتی هنرمندان و دستاندرکاران این گونه از تئاتر در ایران بیشتر از گذشته به چشم میآمد. وجود بانک اطلاعاتی در این حوزه میتواند در برنامهریزیها و بهرهگیری از توان و ظرفیت هنرمندان و پژوهشگران تئاتر کاربردی و همچنین در ایجاد انگیزه و از انزوا خارج کردن آنها بسیار مؤثر باشد. پس از نیازسنجیهای صورت گرفته به دست مرکز هنرهای نمایشی کاربردی، این مرکز بر آن شد تا با بررسی و گردآوری اطلاعات و دادههای مربوط به فعالان هنرهای نمایشی کاربردی ایران، کتب، مقالات و پایاننامههای منتشر شده در این حوزه، اقدام به ایجاد بانک اطلاعاتی مرکز نماید که با اقامات صورت گرفته این بانک اطلاعاتی در زمستان سال 1401، ایجاد و مورد بهرهبرداری در وبگاه مرکز هنرهای نمایشی کاربردی قرار گرفت.
این بانک اطلاعاتی سامانۀ جامعی از اطلاعات هنرمندان، پژوهشگران و دستاندرکاران تئاتر کاربردی ایران باشد که دربردارندۀ رزومه، آثار و فعالیت هنری آنهاست. ایجاد این بانک اطلاعاتی و اطلاعرسانی در زمینۀ فعالیتهای این گونه از تئاتر در ایران، موجب شناسایی استعدادهای کشور در زمینۀ مربوطه، دفاع از حقوق مادی و معنوی اعضا در چهارچوب اهداف دفتر تئاتر کاربردی در جهت ارتقاءِ آگاهی جامعۀ هنر نسبت به نقش و توانایی نهاد تئاتر کاربردی و هنرمندان آن خواهد بود.
مضاف بر این موارد، ایجاد این پایگاهِ اطلاعاتی، گسترش روحیۀ تعاون، همکاری و همفکری میان هنرمندان و پژوهشگران این عرصه، بررسی علمی و عملی و کارشناسی وضعیت حرفهای و آموزشی شاخههای گوناگون هنرهای نمایشی کاربردی، شناسایی تواناییها و نیازمندیهای متقابل میان هنرمندان و مرکز هنرهای نمایشی کاربردی را در پی خواهد داشت. از دیگر فواید ایجاد بانک اطلاعاتی این مرکز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معرفی تئاتر کاربردی ایران به سایر نقاط جهان
- دانشافزایی هنرمندان و دستاندرکاران هنرهای نمایشی کاربردی در ایران
- بررسی، تحلیل و آنالیز آثار تولید شده در ادوار مختلف
- انتقال تجارب بینالمللی
- ایجاد امکان ارتباطات بینارشتهای در هنر
- توسعۀ عمیق در ایجاد امکانهای گوناگون برای مخاطبان
نظر شما :